Veerboten en cruises tussen Finland en Zweden

Van Finland tot Zweden zijn er veel veerbootopties. Deze twee landen zijn goed verbonden in de Oostzee. Het verkeer stroomt over het algemeen van Helsinki en Turku naar Stockholm, met veerboten die kort stoppen in Åland, de autonome provincie van de Finse archipel. Er bestaat ook een verbinding over de Botnische Golf, die Vaasa in Finland verbindt met Umeå in Zweden. De bedrijven die deze routes exploiteren zijn Viking Line, Tallink-Silja, Eckerölinjen, Wasaline en Finnlines. De veerboten op deze route, zoals in een groot deel van de Oostzee, lijken in werkelijkheid meer op cruiseschepen.

Belangrijke veerbootroutes tussen Finland aan de rechterkant en Zweden aan de linkerkant. Dit gebied van de Oostzee wordt vaak bereisd.
Belangrijke veerbootroutes tussen Finland aan de rechterkant en Zweden aan de linkerkant. Dit gebied van de Oostzee wordt vaak bereisd.

Feiten + Cijfers

Actieve veerbootroutes 7+ (zie hieronder)
Grote veerbootmaatschappijen 5 - Viking Line, Tallink-Silja, Eckerölinjen, Wasaline, Finnlines, Stena Line (zie hieronder)
Overtochten per dag 15+

Veerbootroutes

Route Opmerking
Helsinki naar Stockholm via de landeilanden Twee dagelijkse veerboten in elke richting maken de overtocht tussen Helsinki en Stockholm, geëxploiteerd door Tallink-Silja en Viking Line. Ze stoppen elk een paar minuten in Åland midden in de nacht en vertrekken 's avonds vanuit Helsinki om de volgende ochtend in Stockholm aan te komen.
Turku naar Stockholm via landeilanden Meerdere dagelijkse veerboten verbinden Turku met Stockholm, via de Åland-eilanden. Deze route wordt bediend door Viking Line en Tallink-Silja, en vanaf Naantali (vlakbij Turku) door Finnlines.
Hanko naar Stockholm (Nynäshamn) Sinds 2022 is Stena Line begonnen met een route van Hanko, Finland naar Stockholm (Nynäsham). Deze route is momenteel alleen voor passagiers die met voertuigen reizen. Hanko ligt op 130 km van Helsinki en Nynäshamn maakt deel uit van het grotere gebied van Stockholm (ongeveer 60 km ten zuiden van het centrum).
Vaasa naar Ume 'S Werelds meest noordelijke veerdienst wordt uitgevoerd door Wasaline, die Vaasa in Finland verbindt met Umeå in Zweden, over de Botnische Golf.
Eckerö van/naar Grisslehamn Uitgevoerd door Eckerölinjen, de enige route
Långnäs/Mariehamn van/naar Stockholm De grotere en frequentere veerbootmaatschappijen van Åland leggen aan in de havens van Långnäs en Mariehamn. Vanuit deze havens kunt u veerboten nemen naar vele punten in de buurt van Stockholm, waaronder: Kapellskär, Stadsgården en Värtahamnen.
Veerboten van/naar Zweden en het Finse vasteland vertrekken vanuit de havens van Mariehamn, Eckerö en Långnäs. Let op intra-Åland veerboten niet getoond.
Veerboten van/naar Zweden en het Finse vasteland vertrekken vanuit de havens van Mariehamn, Eckerö en Långnäs. Let op intra-Åland veerboten niet getoond.
Vertrek uit Stockholm aan boord van een veerboot.
Vertrek uit Stockholm aan boord van een veerboot.

Veerbootmaatschappijen

Tussen Finland en Zweden vindt u grotere veerbootmaatschappijen met grote schepen. De boten die tussen Helsinki en Stockholm varen, evenals Turku en Stockholm, behoren tot de grootste passagiersschepen in de Oostzee. Viking Line en Tallink Silja zijn de leiders op dit gebied, maar de andere operators -- Wasaline, Eckerölinjen en Finnlines -- hebben ook hun voordelen.


Andere Baltische veerbootroutes


Veerboottickets zoeken

De op deze pagina genoemde routes zijn direct te boeken met FerryScan! Wij helpen u bij elke stap van het boekingsproces.

Zoek reizen hier
Ferry Scan-logo
Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies. Meer informatie