Veerboten en cruises tussen Letland en Zweden

Ondanks dat het een rijke maritieme geschiedenis heeft, is er momenteel slechts één veerboot die Letland en Zweden verbindt. Vanuit Ventspils in Letland gaat er dagelijks een 2-3x veerboot naar Nynäshamn in Zweden. Ventspils ligt ongeveer 170 km ten westen van de hoofdstad van Letland, Riga. In Zweden ligt Nynäshamn direct ten zuiden van Stockholm, ongeveer 50 km. De veerboot vaart 2-3 keer per dag met een vertrek 's nachts altijd beschikbaar. Als u met de auto of te voet tussen Letland en Zweden reist, is deze veerboot waarschijnlijk de enige mogelijkheid.

Kaart met de huidige veerboten tussen Letland en Zweden
Kaart met de huidige veerboten tussen Letland en Zweden

Alternatieve veerbootroutes

Vanaf 2024 zijn de enige andere opties om met de auto van Letland naar Zweden te komen, via Klaipedia, Litouwen naar Karlshamn, Zweden, of om naar Tallinn of Paldiski (Estland) te rijden en van daaruit naar Stockholm te reizen. Veerboten tussen de Letse hoofdstad Riga en Stockholm zijn in het verleden gebeurd, maar momenteel zijn er geen.

Feiten + Cijfers

Actieve veerbootroutes 1 (zie hieronder)
Grote veerbootmaatschappijen Stena Line
Overtochten per dag 1-2 overtochten per dag in elke richting

Veerbootroutes

Route Opmerking
Ventspils naar Nynäshamn (nabij Stockholm) De enige huidige veerbootroute tussen Letland en Zweden. Uitgevoerd door Stena Line met 2-3 afvaarten per dag in elke richting, afhankelijk van het seizoen. Nynäshamn ligt ongeveer 50 km ten zuiden van Stockholm.

Veerbootmaatschappijen

Stena Line is de enige exploitant van veerboten vanuit Letland. Stena Line is een grote ferrymaatschappij met een enorme variatie in schepen en ervaringen aan boord. U zult niet zoveel activiteiten aan boord hebben zoals veerbootmaatschappijen uit Finland en Estland, maar het zal nog steeds geschikt zijn.


Andere Baltische veerbootroutes


Veerboottickets zoeken

De op deze pagina genoemde routes zijn direct te boeken met FerryScan! Wij helpen u bij elke stap van het boekingsproces.

Zoek reizen hier
Ferry Scan-logo
Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies. Meer informatie