Veerboten en cruises tussen Zweden en Estland

Er zijn regelmatige passagiers- en vrachtveerboten vanuit de omgeving van Stockholm naar de Estse havens Tallinn en Paldiski. Veerboten vanuit Stockholm vertrekken vanuit het stadscentrum, evenals de nabijgelegen haven van Kapellskär. Kapellskär ligt ongeveer 90 km ten noorden van Stockholm zelf. Alle veerboten van Paldiski hebben een voertuig nodig (een fiets wordt ook als een voertuig beschouwd). Voor passagiers zonder voertuig is er een optie die door Tallink-Silja rechtstreeks vanuit het centrum van Stockholm naar Tallinn wordt geëxploiteerd. Andere veerbootmaatschappijen hebben op seizoensbasis een route van Stockholm - Tallinn aangeboden (zoals Viking Line), maar op dit moment is Tallink-Silja de enige optie.

Er zijn meerdere routes van Tallinn en Paldiski naar de regio Stockholm in Zweden.
Er zijn meerdere routes van Tallinn en Paldiski naar de regio Stockholm in Zweden.

Feiten + Cijfers

Actieve veerbootroutes 2 - Zie hieronder
Grote veerbootmaatschappijen DFDS en Tallink-Silja
Overtochten per dag 3

Veerbootroutes

Route Opmerking Boekingsinfo
Kapellskär naar Paldiski Uitgevoerd door DFDS en Tallink-Silja voor vrachtwagens en passagiers met voertuigen. Deze veerbootroute is handig voor mensen die met voertuigen reizen, omdat de steden Paldiski en Kapellskär ver buiten Tallinn en Stockholm liggen.
Stockholm naar Tallinn Wordt het hele jaar door geëxploiteerd door Tallink-Silja en af en toe door Viking Line, ook op seizoensgebonden vraag. Veerboten van Stockholm naar Tallinn maken meestal een korte stop op de Åland-eilanden. Op het moment van schrijven vaart deze veerboot om de dag, hoewel de frequentie in de zomer meestal dagelijks is.

Veerbootmaatschappijen

U zult merken dat de veerbootopties vanuit Tallinn en Stockholm het meest comfortabel zijn vanuit een passagiersperspectief. Afhankelijk van wat u zoekt (zoals vrachtwagenchauffeurs), hebben de eenvoudige vrachtveerboten die vertrekken vanuit Paldiski en Kapellskär misschien de voorkeur.

Veelgestelde vragen

Hoeveel veerboten zijn er tussen Zweden en Estland?

Er zijn twee hoofdroutes tussen Zweden en Estland: van Stockholm naar Tallinn en van Kapellskär naar Paldiski. Zowel Kapellskär als Paldiski liggen zeer dicht bij de hoofdsteden Stockholm en Tallinn.

Is er een veerboot van Stockholm naar Tallinn?

Er is momenteel één rechtstreekse veerboot van Stockholm naar Tallinn, verzorgd door Tallink-Silja. Andere operators zoals Viking Line bieden deze route van tijd tot tijd aan.

Welke veerbootmaatschappijen gaan vanuit Estland naar Zweden?

Vanuit Estland gaan momenteel twee ferrymaatschappijen naar Zweden: DFDS en Tallink-Silja.


Andere Baltische veerbootroutes


Veerboottickets zoeken

De op deze pagina genoemde routes zijn direct te boeken met FerryScan! Wij helpen u bij elke stap van het boekingsproces.

Zoek reizen hier
Ferry Scan-logo
Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies. Meer informatie