Veerboten en cruises tussen Zweden en Polen

Er zijn veel passagiers- en vrachtveerboten die Polen met Zweden verbinden. De oversteek tussen Polen en Zweden op een veerboot is veel sneller dan over land via Denemarken. Belangrijke veerboothavens in Polen zijn Gdansk, Gdynia en Świnoujście. In Zweden steken veerboten over naar Polen vanuit de havens van Trelleborg, Ystad, Karlskrona en Nynäshamn (Stockholm). Sommige veerboten tussen Polen en Zweden zijn alleen voor passagiers die met voertuigen reizen.

Zweden is goed verbonden met Polen via veerboten, met routes die grote Zweedse en Poolse havens verbinden.
Zweden is goed verbonden met Polen via veerboten, met routes die grote Zweedse en Poolse havens verbinden.

Feiten + Cijfers

Actieve veerbootroutes 4+ (zie hieronder)
Grote veerbootmaatschappijen 4 - Unity Line, Polferries, TT-Line, Stena Line (zie hieronder)
Overtochten per dag 16+

Veerbootroutes

Route Opmerking
Ystad naar Świnoujście Uitgevoerd door Unity Line en Polferries met meerdere vertrekken in elke richting per dag. Een levensvatbaar alternatief voor het bereiken van Duitsland vanuit Zweden, aangezien Świnoujście aan de grens met Duitsland ligt.
Nynäshamn (Stockholm) naar Gdansk Dit wordt geëxploiteerd door Polferries en is de enige route die Polen met de regio Stockholm verbindt. Nynäshamn ligt slechts 50 km ten zuiden van Stockholm.
Trelleborg naar Świnoujście TT-Line verbindt Trelleborg met Świnoujście met meerdere vertrekken per dag. De totale vaartijd is 6-7 uur.
Karlskrona naar Gdynia Stena Line verbindt Karlskrona met Gdynia en de grotere 'Tricity'-regio van Polen. Er worden elke dag 2-3 afvaarten aangeboden met een overnachtingsoptie die meestal ook wordt aangeboden.

Veerbootmaatschappijen

Er zijn minimaal vier veerbootmaatschappijen die veerboten aanbieden tussen Polen en Zweden. De huidige veerbootmaatschappijen tussen Zweden en Polen zijn Unity Line, Polferries, TT-Line en Stena Line. De Poolse veerbootmaatschappijen (Unity Line en Polferries) hebben een sterke greep op de markt, maar er zijn ook andere beschikbaar. Met betrekking tot de omstandigheden aan boord vindt u een groot aanbod, afhankelijk van de aangeboden route en het schip. Er is een grote hoeveelheid vrachtverkeer tussen Zweden en het vasteland van Europa, dus u zult een sterke focus zien op de vrachtwagenchauffeurs en vrachtklanten.


Andere Baltische veerbootroutes


Veerboottickets zoeken

De op deze pagina genoemde routes zijn direct te boeken met FerryScan! Wij helpen u bij elke stap van het boekingsproces.

Zoek reizen hier
Ferry Scan-logo
Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies. Meer informatie