Veerboten en cruises tussen Denemarken en Zweden

Er zijn momenteel vier veerboten op vaste dienst tussen havens in Denemarken en Zweden. Dankzij de Sontbrug is er over het algemeen minder veerverkeer tussen Denemarken en Zweden, vergeleken met andere landen in de Oostzee. Als u van/naar Noord-Denemarken rijdt, kan de veerboot tussen Frederikshavn en Göteborg een grote tijdbesparing opleveren. De meest populaire route is tussen Helsingør (Denemarken) en Helsingborg (Zweden), een korte overtocht van 20 minuten over de 5 km lange zeestraat. De andere routes zijn tussen Frederikshavn en Göteborg, Grenaa en Halmstad, en Bornholm en Ystad. Populaire veerbootmaatschappijen zijn Stena Line, Bornholmslinjen en Øresundslinjen.

Kaart met de huidige veerboten tussen Denemarken en Zweden
Kaart met de huidige veerboten tussen Denemarken en Zweden

Feiten + Cijfers

Actieve veerbootroutes 4 - Zie hieronder
Grote veerbootmaatschappijen Stena Line, Bornholmslinjen, Øresundslinjen
Overtochten per dag 10+

Veerbootroutes

Route Opmerking Boekingsinfo
Grenaa-Halmstad Een populaire bestemming aan boord van de Stena Line-veerboten, waar doorgaans een voertuig nodig is om te reizen. Er vertrekken doorgaans twee veerboten per dag in elke richting, waarbij de reis tussen de vier en vijf uur duurt.
Frederikshavn-Göteborg Snelle (3 uur en 30 minuten) veerbootroute tussen twee landen vanaf Stena Line, waarvoor ook een voertuig nodig is (voetpassagiers zijn niet toegestaan). Er zijn doorgaans minstens drie veerboten per dag in elke richting, en in de zomermaanden zijn er meer mogelijk.
Bornholm-Ystad Bornholmslinjen vervoert tussen Bornholm en Ystad in 1 uur en 20 minuten. Het aantal veerbootafvaarten per dag bedraagt doorgaans vier, van 's ochtends tot 's avonds.
Helsingør - Helsingborg Lokaal 24-uursvervoer tussen de gelijknamige steden in Denemarken en Zweden in slechts 20 minuten. Er zijn veel kaartjes. Inclusief vrachtvervoer. De exploitant is Øresundslinjen, onderdeel van hetzelfde bedrijf als Bornholmslinjen.

Veerbootmaatschappijen

De veerbootmaatschappijen die tussen Denemarken en Zweden opereren, zijn qua omvang en reikwijdte zeer groot. Stena Line is de grootste operator, met de meeste routes en de grootste schepen. Bornholmslinjen is een kleinere operator, met één route tussen Bornholm en Ystad. Øresundslinjen verzorgt de korte overtocht van 20 minuten tussen Helsingør en Helsingborg.

Veelgestelde vragen

Hoeveel veerboten zijn er tussen Denemarken en Zweden?

Er zijn momenteel vier veerboten op vaste dienst tussen Denemarken en Zweden, waarbij de meest populaire route die tussen Helsingør en Helsingborg is.

Wat zijn de veerbootroutes tussen Denemarken en Zweden?

De veerbootroutes tussen Denemarken en Zweden zijn tussen Helsingør en Helsingborg, Frederikshavn en Göteborg, Grenaa en Halmstad, en Bornholm en Ystad.

Wat zijn de veermaatschappijen tussen Denemarken en Zweden?

De huidige veerbootmaatschappijen tussen Denemarken en Zweden zijn Stena Line, Bornholmslinjen en Øresundslinjen.


Andere Baltische veerbootroutes


Veerboottickets zoeken

De op deze pagina genoemde routes zijn direct te boeken met FerryScan! Wij helpen u bij elke stap van het boekingsproces.

Zoek reizen hier
Ferry Scan-logo
Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies. Meer informatie