Veerboten en cruises tussen Duitsland en Zweden

Duitsland en Zweden zijn goed verbonden met passagiers- en vrachtveerboten. Er zijn ten minste vier reguliere veerbootroutes die Duitsland en Zweden verbinden. In Duitsland vertrekken veerboten vanuit de havens van Kiel, Lübeck (Travemünde) en Rostock. In Zweden vertrekken veerboten vanuit Göteborg, Malmö en Trelleborg. Een veerboot nemen van Duitsland naar Zweden kan een snellere en handigere manier zijn dan door Denemarken te rijden. Veel veerboten bieden afvaarten in de nacht aan, wat het erg handig maakt.

Veel veerboten verbinden Noord-Duitsland met Zuid-Zweden.
Veel veerboten verbinden Noord-Duitsland met Zuid-Zweden.

Feiten + Cijfers

Actieve veerbootroutes 4+ (zie hieronder)
Grote veerbootmaatschappijen 3 - Stena Line, Finnlines, TT-Line (Zie hieronder)
Overtochten per dag 16+

Veerbootroutes

Route Opmerking
Rostock naar Trelleborg Een van de meest populaire routes tussen Duitsland en Zweden. Tussen Stena Line en TT-Line zijn er veel afvaarten overdag en 's nachts.
Kiel naar Göteborg Een nicheroute die Kiel verbindt met de op een na grootste stad van Zweden. Stena Line exploiteert deze route met een dagelijkse nachtpont. Tijdens de piekuren kan een tweede veerboot aan de route worden toegevoegd, waardoor er twee afvaarten per dag in elke richting zijn.
Lübeck/Travemünde naar Malmö Finnlines verbindt Lübeck (haven van Travemünde) met Malmö, met 2-3 afvaarten per dag in elke richting. Deze route is erg gericht op vracht- en vrachtwagenchauffeurs, maar ook gewone passagiers zijn welkom. Malmö ligt net aan de andere kant van de Øresundbrug van Kopenhagen.
Lübeck/Travemünde naar Trelleborg Uitgevoerd door TT-Line met meerdere dagelijkse vertrekken.

Veerbootmaatschappijen

De belangrijkste veerbootmaatschappijen tussen Duitsland en Zweden zijn Stena Line, Finnlines en TT-Line. De ervaring aan boord kan sterk variëren, afhankelijk van de specifieke route, tijd van het jaar en schip. Over het algemeen zijn de veerbootroutes tussen Finland en Zweden nuttiger in vergelijking met andere routes in de Oostzee.


Andere Baltische veerbootroutes


Veerboottickets zoeken

De op deze pagina genoemde routes zijn direct te boeken met FerryScan! Wij helpen u bij elke stap van het boekingsproces.

Zoek reizen hier
Ferry Scan-logo
Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies. Meer informatie