Veerboten en cruises tussen Finland en Estland

Veel veerboten steken de Oostzee over tussen Finland en Estland, waardoor het een van de drukste stukken zee ter wereld is. De belangrijkste route, die Helsinki met Tallinn verbindt, is een van de grootste in de Oostzee, en zeker de grootste tussen de twee landen. Het is ook mogelijk om over te steken tussen Tallinn en Mariehamn (Åland-eilanden). Er zijn momenteel drie veerbootmaatschappijen die de overtocht maken tussen Finland en Estland, elk met iets anders voor de passagier.

Belangrijke veerbootroutes tussen Finland (boven) en Estland (onder). Dit deel van de Oostzee is een van de drukste ter wereld, met veel passagiersveerboten die beide hoofdsteden met elkaar verbinden.
Belangrijke veerbootroutes tussen Finland (boven) en Estland (onder). Dit deel van de Oostzee is een van de drukste ter wereld, met veel passagiersveerboten die beide hoofdsteden met elkaar verbinden.

Feiten + Cijfers

Actieve veerbootroutes 2 (zie hieronder)
Grote veerbootmaatschappijen 3 - Viking Line, Tallink-Silja, Eckerö Line (zie hieronder)
Overtochten per dag 20+

Veerbootroutes

De veruit meest populaire route van Finland naar Estland verbindt de hoofdsteden Helsinki en Tallinn. Het is meestal praktischer om een veerboot te nemen dan tussen Finland en Estland te vliegen, en er zijn veel opties om uit te kiezen.

Route Opmerking
Mariehamn en Långnäs naar Tallinn Tallinn is verbonden met de Åland-eilanden in Finland via veerboten naar Stockholm. De veerboten naar Stockholm stoppen op de Åland-eilanden voordat ze verder gaan naar Stockholm. Als de veerboot overdag stopt, is deze in Mariehamn, anders wordt Långnäs 's avonds gebruikt. Deze veerboten worden zelden geëxploiteerd door Tallink-Silja en Viking Line, afhankelijk van het seizoen.
Helsinki naar Tallinn De meest populaire veerbootroute in de Oostzee, met bijna elk uur vertrek in de zomer. Uitgevoerd door Viking Line, Tallink-Silja en Eckerö Line.
Helsinki (Vuosaari) naar Tallinn (Muuga) - Alleen vracht Als u met een auto reist, is het mogelijk om vanuit afzonderlijke vrachthavens in Helsinki en Tallinn te reizen, zodat chauffeurs de stadscentra kunnen omzeilen. Deze veerboten voor uitsluitend vracht worden geëxploiteerd door Tallink-Silja en Eckerö Line (op de markt gebracht als Finbo Cargo).
Hanko naar PaldiskiStopgezet Voorheen geëxploiteerd door DFDS Seaways voor vrachtvervoer, maar stopgezet met ingang van 2022.
Uitzicht op het stadscentrum van Tallinn vanuit de grootste passagiershaven.
Uitzicht op het stadscentrum van Tallinn vanuit de grootste passagiershaven.

Veerbootmaatschappijen

Er is een vrij grote variatie in veerbootmaatschappijen tussen Finland en Estland. Er is daar iets voor iedereen. Voor voetpassagiers zijn Eckerö Line, Viking Line en Tallink Silja voldoende, met grote moderne schepen. Onze ervaring is dat Eckerö Line over het algemeen de goedkoopste dag- of dagtarieven heeft, hoewel u aanbiedingen van elke operator kunt vinden. Als u vaak tussen Finland en Estland reist, kunt u lid worden van de loyaliteitsclub van elke operator en vaak belachelijk goedkope tickets krijgen (bijv. 1 euro retour).

Voor vrachtchauffeurs en mensen die met voertuigen reizen, kan de DFDS-oversteek tussen Hanko en Paldiski de voorkeur hebben, omdat het vrij kleine steden zijn en er minder congestie en toeristisch verkeer is. Ook vanuit Helsinki bieden Vuosaari, Tallink-Silja en Eckerö Line (Finbo Cargo) een vrachtveerboot naar de haven van Tallinn Muuga. Deze havens liggen buiten het stadscentrum en zijn gemakkelijker te bereiken dan de centrale havens.


Andere Baltische veerbootroutes


Veerboottickets zoeken

De op deze pagina genoemde routes zijn direct te boeken met FerryScan! Wij helpen u bij elke stap van het boekingsproces.

Zoek reizen hier
Ferry Scan-logo
Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies. Meer informatie