Megalijst van veerbootmaatschappijen voor de Oostzee 2024

Laatst bijgewerkt


Veerboten zijn een handige en populaire vervoersoptie in het Oostzeegebied. Ze zijn er in veel verschillende soorten en maten; van tochten van een half uur op boten met 50 zitplaatsen, tot nachtelijke reizen op boten met 3000 passagiers. We hebben een lijst samengesteld van alle veerbootmaatschappijen in de Oostzee, die u hieronder kunt vinden. Voor zover wij weten, hebben we alle grote veerbootmaatschappijen in het Oostzeegebied vastgelegd. Er zijn ongetwijfeld enkele kleinere exploitanten die zijn uitgegleden, maar we hebben er redelijk vertrouwen in dat we het grootste deel van het werkelijke passagiersvolume in de Oostzee zullen veroveren.

De volgende lijst staat in willekeurige volgorde.

Spring naar


Logo van Finnlines

Finnlines exploiteert drie grote routes in de Oostzee, die Duitsland (Lübeck/Travemünde) met Finland (Helsinki), Lübeck/Travemünde met Malmö (Zweden) en Stockholm (Zweden) met Naantali (vlakbij Turku, Finland) verbinden. Ze hebben een grotere focus op vracht en degenen die met auto's/vrachtwagens reizen, zullen Finnlines zeer gastvrij vinden. Hun dagelijkse veerboot tussen Lübeck/Travemünde en Helsinki kan veel tijd en geld besparen als u met een auto of veel spullen reist.

Routes


Logo van Viking Line

Viking Line is een van de grootste veerbootmaatschappijen in de Oostzee. Ze exploiteren de meeste belangrijke routes binnen de Oostzee, met een focus op het verbinden van Scandinavië.

Routes


Logo van Tallink Silja

Tallink Silja is misschien wel de grootste veerbootmaatschappij in de Oostzee. Ze concurreren rechtstreeks met Viking Line op routes, schepen, aan boord, enz., hoewel ze nog een paar routes te bieden hebben.

Routes


Logo van Eckerö Line

Eckerö Line vaart een paar keer per dag een enkel schip, M/S Finlandia, tussen Helsinki en Tallinn. Het schip is eigenlijk best mooi en is vaak het goedkoopste last-minute tarief voor de reis tussen Helsinki en Tallinn. Let op: dit is een ander bedrijf dan Eckerö Linjen, hoewel zowel Eckerö Line als Eckerö Linjen eigendom zijn van hetzelfde moederbedrijf.

Routes


Logo van Stena Line

Stena Line biedt vele veerbootroutes in het lager gelegen deel van de Oostzee, evenals vele veerboten in de Noordzee. Stena Line biedt veel veerboten aan, vooral tussen Duitsland/Polen en Zweden.

Routes


Logo van DFDS

DFDS is een van de grootste passagiers-, vracht- en logistieke bedrijven in Europa. Hun passagiersroutes op de Oostzee zijn een beetje ongebruikelijk, maar goed voor mensen met auto's, vooral die de Oostzee willen oversteken en het verkeer van de grotere steden willen vermijden. DFDS heeft ook veel routes in de Noordzee, maar die hebben we hier niet opgenomen.

Routes


Logo van TT-Line

TT-Line is een middelgrote veerbootmaatschappij gevestigd in Noord-Duitsland (Lübeck). Ze bieden over het algemeen veerboten aan van Polen en Noord-Duitsland naar Trelleborg in Zweden.

Routes


Logo van Wasaline

Wasaline biedt een veerdienst aan tussen Vaasa in Finland, over de Botnische Golf, naar Umeå in Zweden. Hun schip, M/S Wasa Express, heeft ruimte voor passagiers en vrachtladingen.

Routes


Logo van Unity Line

Unity Line is een Poolse veerbootmaatschappij die momenteel veerboten aanbiedt tussen Ystad in Zweden en Świnoujście in Polen.

Routes

 • Ystad van/naar Świnoujście

Logo van Polferries

Polferries is een andere Poolse veerbootmaatschappij die de noordelijke havens van Polen verbindt met die in Zweden.

Routes

 • Ystad van/naar Świnoujście
 • Gdansk van/naar Nynäshamn
 • Świnoujście naar Kopenhagen via Ystad

Logo van Bornholmnslinjen

Bornholmnslinjen connects ports on the Swedish, Danish, and German mainland to the Danish island of Bornholm.

Routes

 • Bornholm van/naar Ystad
 • Bornholm van/naar Køge
 • Bornholm van/naar Sassnitz

Logo van Eckerölinjen

Eckerölinjen exploiteert een enkele veerverbinding tussen Grisslehamn in Zweden en Eckerö op de Åland-eilanden. Niet te verwarren met Eckerö Line, die een route exploiteert tussen Helsinki en Tallinn, en ook eigendom is van dezelfde moedermaatschappij.

Routes


Logo van Destination Gotland

Destination Gotland exploiteert een vloot van veerboten tussen het Zweedse vasteland en het grootste eiland van Zweden, Gotland.

Routes

 • Oskarshamn van/naar Visby
 • Nynäshamn van/naar Visby

Logo van Scandlines

Een Duitse veerbootmaatschappij die de noordkust van Duitsland (Rostock en Puttgarden) verbindt met Denemarken (Gedser en Rødby) met meerdere moderne en middelgrote roll-on roll-off passagiersveerboten.

Routes

 • Rostock van/naar Gedser
 • Puttgarden van/naar Rødby

Logo van Żegluga Gdańska

Żegluga Gdańska exploiteert kleinere veerboten in heel Noord-Polen, maar ook in het Russische Kaliningrad.

Routes

 • Gdynia van/naar Bałtyjsk
 • (en meer binnen Polen zelf)

Kołobrzeska Żegluga Pasażerska

Kołobrzeska Żegluga Pasażerska biedt het hele jaar door een kleine veerdienst aan tussen Kołobrzeg in Noord-Polen, naar Bornholm, het Deense eiland in de Oostzee.

Routes

 • Kołobrzeg van/naar Bornholm

Logo van praamid.ee

Praamid.ee verbindt het vasteland van Estland met twee van de grootste eilanden van Estland, Hiiumaa en Saaremaa.

Routes

 • Rohuküla van/naar Hiiumaa
 • Virtsu van/naar Muhu+Saaremaa

Logo van Kihnu Veeteed

Kihnu Veeteed is een binnenlandse veerbootmaatschappij in Estland en verbindt veel van zijn eilanden met het vasteland. Ze bieden vele routes door het hele land, zowel op de Oostzee als op het Peipusmeer.

Routes

 • Tallinn van/naar Aegna
 • Laaksaare van/naar Piirissaare
 • Munalaid van/naar Kihnu
 • Munalaid van/naar Manilaid
 • Saaremaa (Triigi) van/naar Hiiumaa (Sõru)
 • Rohuküla van/naar Vormsi (Sviby)

Logo van Tuule Liinid

Tuule Liinid is een andere kleinere Estse operator, die een enkele route aanbiedt die het vasteland verbindt met Kelnase, een klein eiland in de buurt van Tallinn.

Routes

 • Leppneeme van/naar Kelnase

Logo van Saimaa Travel

Saimaa Travel is een Fins bedrijf uit Leppävaara dat cruises aanbiedt door het Saimaa-kanaal naar Vyborg (Viipuri, Выборг) in Rusland. Naast St. Peter Line zijn zij een van de weinige bedrijven die u op een "Visa Free" cruise naar Rusland kunnen brengen. Zodra ze Vyborg bereiken, bieden ze begeleide verbindingen naar Sint-Petersburg. Ze zijn echter een seizoensoperator.

Routes

 • Leppävaara van/naar Vyborg (en verder naar Sint-Petersburg).

Logo van St. Peter Line

Opmerking: tijdens de coronaviruspandemie is St. Peter Line niet in bedrijf geweest. We zullen hun beschrijving bijwerken wanneer ze weer beginnen te werken

Routes

 • Helsinki van/naar Sint-Petersburg
 • Sint-Petersburg naar Tallinn (let op: slechts één richting, om de week)
 • Tallinn naar Stockholm (let op: slechts één richting, om de week)
 • Stockholm naar Helsinki (let op: slechts één richting, om de week)

Logo van Birka Cruises

Beëindigd per juli 2020. Uitgevoerde rondvaartcruises van 21 uur vanuit Stockholm, met een nacht aan boord door de archipel van Stockholm. Birka verzorgde ook enkele eenmalige meerdaagse cruises in de Baltische Zee voor speciale evenementen (bijv. Kerstmis). Merk ook op dat Birka Cruises eigendom was/is van hetzelfde bedrijf als Eckerölinjen en Eckerö Line.

Routes

 • Stockholm Archipel (rondreis / "cruise")
Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies. Meer informatie