Viking Line ferry approaching Åland islands.

Lijst van veerbootmaatschappijen in de Oostzee

Er zijn minstens 10 veerbootmaatschappijen in de Oostzee die passagiers- en voertuigvervoer aanbieden. Er zijn veel routes in de Oostzee en veel exploitanten bedienen deze. Een uniek aspect van de Oostzee is dat de kleinste exploitanten op sommige routes kunnen concurreren met de grootste.

Zie ook onze eerdere blogpost over dit onderwerp

Laatst bijgewerkt 2020-04-15

DFDS Seaways


DFDS Seaways maakt deel uit van DFDS, een enorm transport- en logistiek bedrijf met het hoofdkantoor in Denemarken. DFDS Seaways exploiteert vele passagiers- en vrachtveerboten in de Oostzee, de Noordzee en het Engelse Kanaal.

Logo van DFDS Seaways

Lees verder

Eckerö Line


Eckerö Line (niet te verwarren met Eckerölinjen) is een in Helsinki gevestigde veerbootmaatschappij die een enkele veerboot aanbiedt tussen Helsinki en Tallinn. Ondanks de relatief kleine omvang van Eckerö Line, blijft het een consistente en betaalbare verbinding tussen Helsinki en Tallinn.

Logo van Eckerö Line

Lees verder

Eckerö Linjen


Eckerö Linjen (niet te verwarren met Eckerö Line) is een op Åland gebaseerde veerbootmaatschappij die een enkele veerboot aanbiedt tussen Eckerö (Åland) en Grisslehamn (Zweden).

Logo van Eckerö Linjen

Lees verder

Finnlines


Finnlines is een in Helsinki gevestigde veerbootmaatschappij en de enige maatschappij die Helsinki per veerboot verbindt met Duitsland (Lübeck of Travemünde). Finnlines biedt ook verbindingen tussen Duitsland en Zweden (Malmö), evenals Zweden (Stockholm) naar Finland (Naantali of Turku). Finnlines is een onderdeel van de Italiaanse Grimaldi Group.

Logo van Finnlines

Lees verder

St. Peter Line


St. Peter Line exploiteert een cirkelvormige route door de Baltische Zee, die met name Finland (Helsinki) verbindt met Rusland (Sint-Petersburg) en is een van de weinige opties voor "visumvrije" toegang (72 uur) naar Rusland vanuit Europa.

Logo van St. Peter Line

Lees verder

Stena Line


Stena Line is een grote veerbootmaatschappij in Noord-Europa. Ze bieden veerboten tussen de Britse eilanden, het vasteland van Europa en Scandinavië. In de Oostzee biedt Stena Line routes aan tussen Letland, Zweden, Polen, Duitsland en Denemarken.

Logo van Stena Line

Lees verder

TT-Line


TT-Line is een belangrijke speler in de zuidelijke Oostzee en verbindt Duitsland met hoge frequenties met Polen, Litouwen en Zweden.

Logo van TT-Line

Lees verder

Tallink Silja


Tallink Silja is een in Tallinn gevestigde veerbootmaatschappij en een van de grootste veerbootmaatschappijen in de Oostzee. Ze hebben een moderne vloot van schepen en verbinden voornamelijk Oost-Baltische bestemmingen, zoals Zweden, Finland, de Åland-eilanden, Estland, Letland enz.

Logo van Tallink Silja

Lees verder

Viking Line


Viking Line is een Finse veerbootmaatschappij en een van de grootste operators in de Baltische Zee. Viking Line heeft een vloot van moderne schepen en verzorgt routes tussen Zweden, Åland, Estland en Finland.

Logo van Viking Line

Lees verder

Wasaline


Wasaline exploiteert 's werelds meest noordelijke passagiersveerboot en verbindt het Finse Vaasa met Umeå in Zweden. Ze bieden een unieke selectie aan boord in vergelijking met andere Baltische veerbootmaatschappijen en kunnen een goede keuze zijn om centraal Finland met Zweden te verbinden.

Logo van Wasaline

Lees verder

Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies. Meer informatie