Viking Line ferry approaching Åland islands.

Lijst van veerbootmaatschappijen in de Oostzee

Er zijn ten minste 11 veerbootmaatschappijen in de Oostzee die passagiers- en voertuigvervoer aanbieden. Er zijn veel routes in de Oostzee en veel operators bedienen deze. Een uniek aspect van de Oostzee is dat de kleinste operators op sommige routes kunnen concurreren met de grootste.

Zie ook onze eerdere blogpost over dit onderwerp

Laatst bijgewerkt 2023-06-08

DFDS Seaways


DFDS Seaways, met hoofdkantoor in Kopenhagen, Denemarken, is een gerenommeerde cruiseveerbootmaatschappij die gespecialiseerd is in Oostzeeroutes. Met een sterke aanwezigheid in de regio verbindt DFDS Seaways grote steden via hun gevestigde routes. Passagiers kunnen reizen tussen Kopenhagen en Oslo, Frederikshavn en Oslo, Karlshamn en Klaipėda, Kiel en Klaipėda, evenals Stockholm en Paldiski. Om deze reizen te vergemakkelijken, exploiteert DFDS Seaways een vloot van schepen die zijn afgestemd op de Oostzeeroutes. De Crown Seaways, Pearl Seaways, Aura Seaways, Luna Seaways, Victoria Seaways, Athena Seaways, Optima Seaways, Sirena Seaways en Patria Seaways bieden moderne voorzieningen, comfortabele hutten en een scala aan eetgelegenheden en uitgaansgelegenheden. Terwijl DFDS Seaways haar activiteiten uitbreidt tot buiten de Baltische Zee, zorgt hun focus op deze regio voor een betrouwbare en plezierige reiservaring voor diegenen die de juweeltjes aan de kust en levendige steden van het Oostzeegebied verkennen.

Logo van DFDS Seaways

Lees verder

Eckerö Line


Eckerö Line (niet te verwarren met Eckerölinjen) is een veermaatschappij uit Helsinki. Hun primaire routes verbinden Helsinki met Tallinn en bieden een populair en efficiënt vervoermiddel tussen de twee hoofdsteden. Ondanks de relatief kleine omvang van Eckerö Line, blijft het nog steeds een consistente en betaalbare verbinding tussen Helsinki en Tallinn. Op de route Helsinki - Tallinn vaart de M/S Finlandia, een goed uitgeruste cruiseveerboot die passagiers een comfortabele en plezierige reis verzekert. Het biedt een scala aan voorzieningen aan boord, waaronder comfortabele hutten, eetgelegenheden en amusementsfaciliteiten. Daarnaast exploiteert Eckerö Line de Finbo Cargo-veerboot op de route Vuosaari - Muuga, met name voor passagiers die met voertuigen reizen. Deze service zorgt voor gemakkelijk vervoer van voertuigen tussen Helsinki en Tallinn, terwijl de drukke stadscentra van elke hoofdstad worden vermeden.

Logo van Eckerö Line

Lees verder

Eckerö Linjen


Eckerö Linjen (niet te verwarren met Eckerö Line) is een op Åland gevestigde veerbootmaatschappij die een enkele veerboot aanbiedt tussen Eckerö (Åland) en Grisslehamn (Zweden).

Logo van Eckerö Linjen

Lees verder

Finnlines


Finnlines, een dochteronderneming van de Italiaanse Grimaldi Group, is een vooraanstaande cruiseveerbootmaatschappij gevestigd in Helsinki, Finland. Met een gevarieerde vloot van schepen biedt Finnlines verschillende routes binnen het Oostzeegebied, die verschillende bestemmingen met elkaar verbinden. Hun huidige routes omvatten Helsinki naar Lübeck (Travemünde), Turku (Nantali) naar Stockholm (Kapellskär) via Åland en Malmö naar Lübeck (Travemünde). Deze routes bieden handige en efficiënte transportmogelijkheden voor passagiers die reizen tussen Finland, Zweden, Duitsland en Åland. Met name Finnlines is het enige bedrijf dat Helsinki met Duitsland verbindt met een passagiersveerboot. Finnlines exploiteert een reeks schepen op deze routes, waaronder de Finnlady, Finnmaid, Finnstar, Finnfellow, Finnswan, Finnpartner, Finntrader, Finnclipper, Finnsirius, Cruise Smeralda en Europalink. Elk schip is uitgerust met moderne voorzieningen, comfortabele hutten en services aan boord om een aangename en plezierige reiservaring te garanderen.

Logo van Finnlines

Lees verder

Polferries


Polferries is een Poolse veermaatschappij die eigendom is van de overheid en passagiersveerboten op de Oostzee exploiteert. Polferries exploiteert routes tussen Polen en Zweden, waaronder Świnoujście naar Ystad en Gdańsk naar Nynäshamn. Deze routes bieden handige transportmogelijkheden voor passagiers die tussen Polen en Zweden reizen. Polferries exploiteert een vloot schepen op deze routes, waaronder de Baltivia, Cracovia, Mazovië en Skania. Deze schepen bieden comfortabele hutten, eetgelegenheden en entertainmentfaciliteiten om een aangename en plezierige reiservaring te garanderen.

Logo van Polferries

Lees verder

St. Peter Line


St. Peter Line exploiteerde vroeger een rondweg door de Oostzee, die met name Finland (Helsinki) met Rusland (Sint-Petersburg) verbond en was een van de weinige opties voor "visumvrije" toegang (72 uur) tot Rusland vanuit Europa. Vanaf 2021 is het bedrijf gestopt.

Logo van St. Peter Line

Lees verder

Stena Line


Stena Line is een vooraanstaande cruiseveerbootmaatschappij met het hoofdkantoor in Göteborg, Zweden. Met een sterke aanwezigheid in de Oostzee exploiteert Stena Line een reeks routes die verschillende bestemmingen in de regio met elkaar verbinden. Hun huidige Oostzeeroutes omvatten Frederikshavn naar Göteborg, Stockholm (Nynäshamn) naar Ventspils, Hanko naar Stockholm, Grenaa naar Halmstad, Kiel naar Göteborg, Karlskrona naar Gdynia, Trelleborg naar Rostock en Lübeck (Travemünde) naar Liepāja. Deze routes bieden passagiers handige transportmogelijkheden om het Oostzeegebied te verkennen. Hoewel Stena Line buiten de Oostzee opereert, stelt hun focus op deze regio hen in staat om betrouwbare en efficiënte veerdiensten aan te bieden, waarbij passagiers met gemak en comfort naar hun gewenste bestemmingen worden gebracht.

Logo van Stena Line

Lees verder

TT-Line


TT-Line is een belangrijke speler in de zuidelijke Oostzee en verbindt Duitsland met hoge frequenties met Polen, Litouwen en Zweden.

Logo van TT-Line

Lees verder

Tallink Silja


Tallink-Silja is een vooraanstaande cruiseveerbootmaatschappij in de Oostzee en biedt een scala aan routes die Stockholm, Tallinn, Turku en Helsinki met elkaar verbinden, met tussenstops in Åland onderweg. Passagiers kunnen genieten van schilderachtige reizen terwijl ze deze levendige bestemmingen verkennen. De huidige vloot van Tallink-Silja bestaat uit de Star, Megastar, Silja Europa, Silja Symphony, Silja Serenade, Galaxy, Baltic Princess, Romantika, Isabelle, Baltic Queen, Victoria I, Sailor, Regal Star, Sea Wind en MyStar. Deze schepen bieden passagiers comfortabele accommodaties, eetgelegenheden, amusementsfaciliteiten en een onvergetelijke reiservaring. Hoewel Tallink-Silja niet altijd de meest budgetvriendelijke optie is, zijn de extra kosten vaak de moeite waard gezien de kwaliteitsservice en voorzieningen die ze bieden. Reizigers kunnen betrouwbare en plezierige veerdiensten verwachten, waardoor Tallink-Silja een voorkeurskeuze is voor het oversteken van de Oostzee.

Logo van Tallink Silja

Lees verder

Viking Line


Viking Line is een bekende cruiseveerbootmaatschappij met hoofdkantoor in Mariehamn, Åland-eilanden, Finland. Ze bieden een verscheidenheid aan routes binnen het Oostzeegebied, die Stockholm, Tallinn, Turku en Helsinki met elkaar verbinden, vaak met tussenstops in Åland. Op deze routes varen hun schepen, waaronder de Viking Cinderella, Viking Grace, Gabriella, Viking XPRS en de nieuwe aanwinst Viking Glory. Deze schepen bieden passagiers comfortabele hutten, eetgelegenheden, amusementsfaciliteiten en een aangename reiservaring. Viking Line staat bekend om haar toewijding aan kwaliteitsservice en plezierige reizen. Viking Line biedt handige en betrouwbare veerdiensten, waardoor passagiers het adembenemende Oostzeegebied gemakkelijk en comfortabel kunnen verkennen.

Logo van Viking Line

Lees verder

Wasaline


Wasaline exploiteert 's werelds meest noordelijke passagiersveerboot, die Vaasa in Finland verbindt met Umeå in Zweden. Ze bieden een uniek aanbod aan boord in vergelijking met andere Baltische veerbootmaatschappijen, en kunnen een goede keuze zijn om centraal Finland met Zweden te verbinden.

Logo van Wasaline

Lees verder

Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies. Meer informatie