Snelste veerboot tussen Duitsland en Zweden

Laatst bijgewerkt


Er zijn veel veerboten die Duitsland met Zweden verbinden, waarbij de meest populaire routes tussen Rostock en Trelleborg, en Lübeck en Malmö zijn. Er is ook een langere veerbootroute van Kiel naar Göteborg. Houd er ook rekening mee dat er veel veerboten zijn die Denemarken met Zweden verbinden, wat ook kan worden overwogen. In dit bericht verkennen we alle opties en beslissen welke veerboot de snelste is tussen Duitsland en Zweden.

Ferry routekaart van Duitsland naar Zweden
Ferry routekaart van Duitsland naar Zweden

De belangrijkste veerbootmaatschappijen tussen Duitsland en Zweden zijn Stena Line, Finnlines en TT-Line. De ervaring aan boord kan sterk variëren, afhankelijk van de specifieke route, tijd van het jaar en schip.

Hieronder vindt u een overzicht van de veerbootroutes tussen Duitsland en Zweden.

Route Description Boekingsinformatie
Rostock ↔ Trelleborg Een van de meest populaire routes tussen Duitsland en Zweden. Er zijn overdag en 's nachts veel diensten tussen Stena Line en TT-Line. Klik voor boekingsinformatie
Kiel ↔ Göteborg Nicheroute die Kiel verbindt met de op een na grootste stad van Zweden. Stena Line bedient deze route met een dagelijkse nachtveerboot. Tijdens piekuren kan er een tweede veerboot aan de route worden toegevoegd, die twee afvaarten per dag in elke richting mogelijk maakt. Klik voor boekingsinformatie
Lübeck ↔ Malmö Finnlines verbindt Lübeck (haven van Travemünde) met Malmö, met 2-3 vertrekken per dag in elke richting. Deze route is zeer gericht op vracht- en vrachtwagenchauffeurs, maar ook reguliere pendelaars zijn welkom. Malmö ligt aan de andere kant van de Sontbrug vanuit Kopenhagen. Klik voor boekingsinformatie
Lübeck ↔ Trelleborg Geserveerd door TT-Line met verschillende dagelijkse vertrekken. Klik voor boekingsinformatie

De snelste veerboot van Duitsland naar Zweden: Rostock-Trelleborg

De snelste veerboot tussen Duitsland en Zweden is momenteel van Rostock naar Trelleborg. Twee veerbootmaatschappijen, Stena Line en TT-Line, bieden meerdere afvaarten per dag aan. Omdat de duur slechts 6-7 uur bedraagt, is dit duidelijk de snelste veerverbinding tussen Duitsland en Zweden. Als u een nachtveerboot neemt, overweeg dan een van de andere opties hieronder, omdat het wellicht comfortabeler is om een iets langere veerboot te nemen, zodat u een volledige nacht kunt slapen.

Duur 6-7 uur
Afvaarten per dag 5+
Haven in Rostock Veerbootterminal Rostock
Haven in Trelleborg Trelleborg veerbootterminal
Ferry routekaart van Rostock naar Trelleborg
Ferry routekaart van Rostock naar Trelleborg

Optie 1: Stena Line

U wordt bediend door de veerboten Mecklenburg-Vorpommern en Skane. De haven van Rostock bereiken is vrij eenvoudig met het openbaar vervoer. De haven van Trelleborg ligt op loopafstand van het stadscentrum.

Optie 2: TT-Line

TT-Line exploiteert dezelfde route ook tussen Rostock en Trelleborg, soms in samenwerking met Stena Line.

Alternatieve optie: Kiel naar Göteborg

Ferry routekaart van Kiel naar Göteborg
Ferry routekaart van Kiel naar Göteborg

Een langere alternatieve veerboot is tussen Kiel en Göteborg. Deze veerboot kan voordelig zijn als u naar Göteborg wilt, of als u een langere veerboot wilt nemen zodat u een volledige nachtrust kunt krijgen. De veerboot wordt beheerd door Stena Line en doet er ruim 14 uur over. De veerboot vertrekt vanaf de Schwedenkai-terminal in Kiel en arriveert bij de Tysklandsterminalen-terminal in Göteborg.

Duur 14 uur 30 minuten
Afvaarten per dag 1-2
Haven in Kiel Veerbootterminal Kiel Schwedenkai
Haven in Göteborg Göteborg Tysklandsterminalen Veerbootterminal

Alternatieve optie: Lübeck/Travemünde naar Malmö

Ferry routekaart van Lübeck naar Malmö
Ferry routekaart van Lübeck naar Malmö

Een goed alternatief voor de veerboot Rostock-Trelleborg is tussen Lübeck en Malmö. De veerboot duurt tussen de 9 en 10 uur, waardoor u meer tijd heeft om te slapen. Bovendien ligt Malmö aan de andere kant van de Sontbrug vanuit Kopenhagen, zodat je vanuit Malmö gemakkelijk naar Kopenhagen kunt komen. De veerboot wordt beheerd door Finnlines en er zijn 2-3 afvaarten per dag.

Duur 9-10 uur
Afvaarten per dag 2-3
Haven in Lübeck Haven van Lübeck (Travemünde), Skandinavienkai Terminal
Haven in Malmö Haven van Malmö

Alternatieve optie: Lübeck/Travemünde naar Trelleborg

Ferry routekaart van Lübeck naar Trelleborg
Ferry routekaart van Lübeck naar Trelleborg

Een laatste optie is tussen Lübeck en Trelleborg. Deze veerboot wordt beheerd door TT-Line en duurt 9-10 uur. Er zijn 2-3 vertrekken per dag. Deze veerboot lijkt sterk op de veerboot Lübeck-Malmö, behalve dat deze in Trelleborg aankomt in plaats van in Malmö.

Duur 9-10 uur
Afvaarten per dag 2-3
Haven in Lübeck Haven van Lübeck (Travemünde), Skandinavienkai Terminal
Haven in Trelleborg Trelleborg veerbootterminal
Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies. Meer informatie