Tallink-Silja-veerboot aan boord van snelle antigeen Covid-tests

Laatst bijgewerkt


Wist u dat het mogelijk is om aan boord van veel veerboten van Tallink-Silja een covid snelle antigeentest te krijgen, die geldig is voor binnenkomst in Finland? Vanaf december 2021 is een negatief antigeen vereist voor binnenkomst in Finland, ondanks uw vaccinatiestatus. Als je een strak schema hebt, kan het heel vervelend zijn om een antigeentest te vinden in Tallinn1, en het is veel handiger om het op uw reis naar Helsinki aan boord van een veerboot.

Testen aan boord is beschikbaar bij de meeste veerboten van Helsinki naar Tallinn
Testen aan boord is beschikbaar bij de meeste veerboten van Helsinki naar Tallinn

Hoe krijg ik een antigeen- of PCR-test in Tallinn?

Als je met de veerboot naar Finland gaat, raden we 100% aan om de test aan boord van de veerboot te doen. De kosten bedragen 39 euro (met contant geld of kaart), te betalen op de veerboot zelf, of vooraf gekocht. Het is ook mogelijk om de antigeentest in de haven van Tallinn te doen, hoewel niet volledig aanbevolen omdat je eerder moet aankomen en op de resultaten moet wachten. Als je de veerboot neemt, moet je daar toch 2-3 uur wachten en hoef je niet uit de weg te gaan.

Tijdens een recente reis aan boord van Tallink-Silja's Star-veerboot, hebben we een antigeentest aan boord gekregen en documenteren we onze ervaring hier.

 1. Ga naar de infobalie op de veerboot, deze bevindt zich meestal op het hoofddek. Op de Star-veerboot van Tallink bevindt deze zich op dek 7. Vraag om te betalen voor een antigeen-covid-test. Je moet 39 euro betalen en krijgt een betalingsbewijs.
 2. Ga naar het geïmproviseerde laboratorium aan boord en geef de arbeiders daar je betalingsbewijs. Er zijn slechts bepaalde tijden dat het laboratorium op elke veerbootreis werkt, dus controleer dienovereenkomstig.
  Eenvoudig maar effectief laboratorium aan boord.
  Eenvoudig maar effectief laboratorium aan boord.
 3. Ze zullen je een klein wit papier geven waarin je je contactgegevens schrijft. U kunt ervoor kiezen om het certificaat op papier of elektronisch te krijgen. U dient dan wel een geldig identiteitsbewijs te tonen.
  Enkele instructies voor het covid-testlaboratorium aan boord met Tallink-Silja.
  Enkele instructies voor het covid-testlaboratorium aan boord met Tallink-Silja.
 4. Wacht tot ze je bellen en haal je monster uit je neus.
 5. Kom over ongeveer 45 minuten terug om uw testresultaat te ontvangen.

Het testresultaat is geldig om u naar Finland te krijgen (ervan uitgaande dat het resultaat negatief is!). Als je een positief covid-resultaat hebt, nou, we weten niet wat er met je gebeurt.

Snel antigeentestresultaat van de veerboot Tallink-Silja aan boord.
Snel antigeentestresultaat van de veerboot Tallink-Silja aan boord.

1: We hebben een vreselijke tijd gehad in Tallinn met het bestellen van covid PCR-tests van het bedrijf Confido omdat:

 • De meeste van hun laboratoria waren op dat moment vol en je moest een specifieke tijd boeken op een specifieke locatie in Tallinn
 • Er werd ons binnen 24 uur resultaten beloofd, maar die kwamen daarna
 • Hun ondersteuning e-mailt je niet terug
Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies. Meer informatie