Een ongemarkeerde Oostzeehaven

Lijst met veerboothavens voor passagiers in de Oostzee

Er zijn meer dan 50 passagiersveerbootterminals en -havens in de Oostzee waar regelmatig passagiersveerbootverkeer plaatsvindt. Sommige havens hebben één enkele passagiersterminal en andere hebben meerdere terminals binnen dezelfde haven (bijvoorbeeld Tallinn, Helsinki). De volgende lijst bevat de meeste, zo niet alle, relevante passagiershavens in de Oostzee.

Laatst bijgewerkt 2024-04-17


Selecteer elke stad, stad of haven voor meer informatie

Denemarken

Denemarken grenst aan de Oostzee en de Noordzee. Aan de Baltische zijde is er veel veerbootverkeer tussen Denemarken en Duitsland, Zweden en (beperkt) naar Polen.


Estland

Estland heeft een rijke veerbootindustrie dankzij de vele eilanden binnen en rond het vasteland. De grootste passagiershavens bevinden zich in Tallinn, waar veel voertuigen en passagiers naar Helsinki gaan. Andere veerboothavens voor passagiers zijn in Paldiski, Hiiumaa, Saaremaa en Lake Peipus.


Finland

Finland heeft veel veerboothavens voor passagiers in Helsinki, Turku, Åland, Hanko en Vaasa. Helsinki en Åland hebben een groot deel van het cruiseveerverkeer en bevatten een verwarrend aantal havens en terminals. Turku heeft slechts twee passagiershavens en Vaasa en Hanko slechts één.


Duitsland

Met zijn noordgrens aan de Oostzee heeft Duitsland een rijke maritieme geschiedenis. Er vertrekken veel passagiersveerboten vanuit Kiel, Lübeck/Travemune en meer naar bestemmingen in Denemarken, Zweden, Polen en zelfs Finland.


Letland

Voor zijn grootte is Letland goed verbonden met veerboten op de Baltische Zee. Er zijn drie belangrijke veerboothavens in Letland - Ventspils, Riga (de hoofdstad) en Liepāja.


Litouwen

Lithania heeft een beperkte veerbootindustrie, met af en toe veerboten die vertrekken vanuit de belangrijkste havenstad Klaipėda.


Noorwegen

Hoewel technisch gezien niet in de Oostzee, zijn er enkele veerbootroutes die beginnen in de Oostzee en eindigen in Noorwegen, bijvoorbeeld van Kopenhagen naar Oslo en Frederikshavn naar Oslo. Noorwegen heeft een goed ontwikkeld netwerk van cruises en veerboten, hoewel slechts weinigen internationale grenzen overschrijden.


Polen

Polen heeft actieve veerhavens in Gdynia, Gdańsk en Świnoujście met veerboten naar Duitsland, Zweden en Denemarken.


Rusland

Rusland heeft twee havens aan de Oostzee met regelmatig cruiseferryverkeer. Sint-Petersburg - Morskoy en Kaliningrad. Sint-Petersburg heeft een regelmatige veerverbinding naar Helsinki en af en toe Tallinn met St. Peter Line, evenals "speciale" (een of twee keer per jaar) afvaarten van andere grote operators in de Baltische Zee tijdens de zomer.


Zweden

Zweden heeft een behoorlijk maritieme aanwezigheid, met veel veerboothavens voor passagiers verspreid over het hele land. Stockholm heeft een enorme passagiersveerbootindustrie, met schepen die in alle richtingen van de Oostzee vertrekken. Malmö en andere locaties in Zuid-Zweden hebben ook veel veerbootverkeer naar Duitsland, Denemarken en Polen.


Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies. Meer informatie