Veerboothavens en terminals van Tallinn

Laatst bijgewerkt


Tallinn is een belangrijk knooppunt voor het passagiersveerbootverkeer in de Oostzee. Veel veerboten vertrekken vanuit Tallinn, waaronder Eckerö Line, St Peter Line, Tallink Silja en Viking Line. Bovendien bezoeken jaarlijks veel cruiseschepen Tallinn. Vergeleken met Helsinki of Stockholm is Tallinn een kleinere stad en de veerboothavens voor passagiers liggen dicht bij het stadscentrum. Veerboten zijn voor veel mensen een belangrijk onderdeel van de economie en het dagelijks leven van Tallinn.

Hoeveel veerboothavens zijn er in Tallinn?

Voor passagiers- en voertuigveerdiensten zijn er drie belangrijke havens in en rond Tallinn: Old City Harbor, Muuga Harbor en Paldiski. De haven van Paldiski ligt niet precies in Tallinn, maar we gaan het opnemen omdat het nauw met elkaar verbonden is.

De haven van Paldiski ligt ongeveer 45 km ten westen van Tallinn, terwijl Muuga ongeveer 16 km naar het oosten ligt.
De haven van Paldiski ligt ongeveer 45 km ten westen van Tallinn, terwijl Muuga ongeveer 16 km naar het oosten ligt.

Oude stadshaven van Tallinn

De oude stadshaven van Tallinn heeft twee terminals voor veerbootpassagiers, Terminal-A en Terminal-D. Als u vanuit Helsinki, Stockholm of Sint-Petersburg arriveert, zal uw veerboot waarschijnlijk aankomen en vertrekken vanuit de oude stadshaven.

Oude stadshaven - Terminal-A

Terminal-A heeft Viking Line-veerboten vanuit Helsinki, Eckerö Line (Finlandia) vanuit Helsinki en St. Peter Line vanuit Sint-Petersburg. Merk op dat St. Peter Line buiten werking is sinds het begin van covid.

Oude stadshaven - Terminal-D

Terminal-D heeft alle schepen van Tallink-Silja. Tallink is momenteel de grootste veerbootmaatschappij in Tallinn en heeft veerboten naar Helsinki en Stockholm vanuit de oude stadshaven.

Hoe dicht is de oude stadshaven van Tallinn bij het stadscentrum en de oude stad?

Old City Harbor ligt op ongeveer 1 km van de oude stad en het stadscentrum. Het duurt 15-20 minuten om van de oude stadshaven naar de oude stad of het stadscentrum te lopen. Als je veel tassen hebt of niet wilt lopen, zijn er openbare bussen die voor elke terminal stoppen. Er zijn ook veel taxi's beschikbaar. Pro tip: taxi-apps zoals Bolt en Uber werken ook in Tallinn.

Hoe ver is Terminal-D van Terminal-A in Tallinn?

U kunt in ongeveer 10 minuten lopen van Terminal-A naar Terminal-D oversteken.

Hoe ver is Old City Harbor van de luchthaven in Tallinn?

De luchthaven van Tallinn (TLL) ligt op ongeveer 6 km van de oude stadshaven. Taxi is het beste, maar u kunt ook een rechtstreekse tram nemen van Terminal D naar de luchthaven.

In Tallinn liggen Terminal-D en Terminal-A van de oude stad, beide op 15-20 minuten lopen van het stadscentrum.
In Tallinn liggen Terminal-D en Terminal-A van de oude stad, beide op 15-20 minuten lopen van het stadscentrum.

Haven van Muuga

De Muuga-haven van Tallinn is een vrachthaven op ongeveer 16 km (10 mijl) van het centrum van Tallinn. Er zijn veerboten naar Helsinki (Vuosaari Harbor) die worden geëxploiteerd door Tallink-Silja (Sea Wind) en Eckerö Line (Finbo Cargo). Deze veerboten zijn alleen beschikbaar voor passagiers die met voertuigen reizen (voetpassagiers niet toegestaan). We raden deze veerboten vaak aan aan mensen die met voertuigen of vrachtwagenchauffeurs reizen, omdat ze de drukke stadscentra van Tallinn en Helsinki vermijden.

De haven van Muuga ligt op ongeveer 16 km van het centrum van Tallinn.
De haven van Muuga ligt op ongeveer 16 km van het centrum van Tallinn.
Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies. Meer informatie