Overnachtingscruises tussen Helsinki en Tallinn

Laatst bijgewerkt


Ongeveer 80 km (50 mijl) van de Baltische Zee scheidt de Finse hoofdstad Helsinki van de Estse hoofdstad Tallinn. Er zijn twee opties om deze afstand te overbruggen: vliegtuig en veerboot. Aangezien er veel extra tijd is verbonden aan het naar het vliegveld gaan, inchecken, op de startbaan zitten, enz., wordt algemeen aangenomen dat de veerboot het beste vervoermiddel is tussen deze twee steden. Voor een volledige dekking van de veerbootopties tussen Helsinki en Tallinn, raadpleeg ons eerder geschreven artikel . Hier willen we de overnachtingsmogelijkheden tussen Helsinki en Tallinn bespreken.

Looking onto the city center of Tallinn from its largest passenger port.
Looking onto the city center of Tallinn from its largest passenger port.

Waarom 's nachts?

De gebruikelijke veerboot is 2-3 uur, dus waarom zou je langzamer gaan? Bovenal zijn deze veerboten bedoeld voor herpositionering, wat betekent dat ze moeten worden verplaatst om zich voor te bereiden op de volgende dag. Als gevolg hiervan zijn de tarieven over het algemeen vrij laag en dit kan prijsbewuste reizigers aantrekken die de overtocht willen maken. Als u alleen door Helsinki of Tallinn reist, kan het goedkoper zijn om alleen een overnachting aan boord te boeken in vergelijking met in de stad.

Bovendien kunnen degenen die langere auto- of vrachtritten maken tussen Finland en Estland de overnachtingsoptie gebruiken als een manier om op te frissen voor een nieuwe dag rijden. Afhankelijk van je reisplannen, is een nachtveerboot misschien precies wat je nodig hebt.

Optie 1: Tallink Silja - Star en Tallink Silja Europa

Van Helsinki naar Tallinn vertrekt de Silja Europa elke dag om 18.30 uur vanuit Helsinki en arriveert 3,5 uur later in Tallinn. U heeft de mogelijkheid om 's nachts aan boord te blijven en 's ochtends vanaf 8:00 uur te vertrekken. De Silja Europa maakt deel uit van Tallink Silja's 22-uurs cruise, hoewel het mogelijk is om het als een enkele reis te boeken.

In de andere richting, van Tallinn naar Helsinki, kunt u elke nacht Tallink Silja's Star-veerboot boeken. De vertrektijd van de Star vanuit Tallinn is over het algemeen 20:30 of 22:30 uur en arriveert drie uur later in Helsinki. Ook hier heb je weer de mogelijkheid om aan boord te overnachten.

Zoek reizen hier

Optie 2: Viking Line - XPRS en Rosella

Van Helsinki tot Tallinn is het bij Viking Line mogelijk om een nacht aan boord te boeken. Het schema is een beetje grillig, maar over het algemeen kunt u een nacht boeken aan boord van de Viking XPRS- of Rosella-schepen, die 's avonds rond 20.30 uur uit Helsinki vertrekken.

Zoek reizen hier

Optie 3: Finbo Cargo (alleen met voertuig)

Met de introductie van vracht (voertuig) veerboten tussen Helsinki (Vuosaari) en Tallinn (Muuga), is het mogelijk om een nachtelijke reis tussen Tallinn en Helsinki te boeken met Finbo Cargo (onderdeel van Eckerö Line). Momenteel is een overnachting mogelijk bij vertrek om 23:30 uur voor elke dag behalve op vrijdag. Om deze veerboot te boeken, moet u een voertuig (vrachtwagen, auto, motor, enz.) meenemen. Houd er rekening mee dat de haven van Vuosaari en de haven van Muuga beide meer dan 10 km verwijderd zijn van respectievelijk de centra van Helsinki en Tallinn.

Binnenkort online boeken voor Finbo-services.

Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies. Meer informatie