Overnachtingscruises tussen Helsinki en Tallinn

Laatst bijgewerkt


Ongeveer 80 km (50 mijl) van de Baltische Zee scheidt de Finse hoofdstad Helsinki van de Estse hoofdstad Tallinn. Er zijn twee opties om deze afstand te overbruggen: vliegtuig en veerboot. Aangezien er veel extra tijd is verbonden aan het naar het vliegveld gaan, inchecken, op de startbaan zitten, enz., wordt algemeen aangenomen dat de veerboot het beste vervoermiddel is tussen deze twee steden. Voor een volledige dekking van de veerbootopties tussen Helsinki en Tallinn, raadpleeg ons eerder geschreven artikel. Hier willen we de overnachtingsmogelijkheden tussen Helsinki en Tallinn bespreken

Looking onto the city center of Tallinn from its largest passenger port.
Looking onto the city center of Tallinn from its largest passenger port.

Wat zijn de nachtferries tussen Helsinki en Tallinn?

Alle grote veerbootmaatschappijen tussen Helsinki en Tallinn bieden nachtdiensten aan boord. Met Tallink-Silja kunt u van Helsinki tot Tallinn en van Tallinn tot Helsinki overnachten aan boord. Viking Line biedt alleen een nacht aan boord aan op de route Helsinki-Tallinn. Eckerö Line biedt een nacht aan boord voor de route Tallinn (Muuga) naar Helsinki (Vuosaari), maar is alleen beschikbaar voor passagiers die met een voertuig reizen.

De gebruikelijke veerboot is 2-3 uur, dus waarom zou je langzamer gaan? Bovenal zijn deze veerboten bedoeld om te herpositioneren, wat betekent dat ze moeten worden verplaatst om zich voor te bereiden op de volgende dag. Als gevolg hiervan zijn de tarieven over het algemeen vrij laag en dit kan prijsbewuste reizigers aantrekken die de overtocht willen maken. Als u alleen door Helsinki of Tallinn reist, is het misschien goedkoper om alleen een overnachting aan boord te boeken, in vergelijking met in de stad. Hotels in Helsinki kosten al gauw 100 euro, terwijl een nacht aan boord misschien maar 30 of 40 euro kost.

Bovendien kunnen degenen die langere auto- of vrachtritten maken tussen Finland en Estland de overnachtingsoptie gebruiken als een manier om op te frissen voor een nieuwe dag rijden. Afhankelijk van je reisplannen, is een nachtveerboot misschien precies wat je nodig hebt.

Opmerking: u moet een speciaal nachtticket aan boord kopen om op de schepen te kunnen overnachten zodra ze aankomen. Op FerryScan ziet u twee opties, een voor een regulier ticket en een ander voor het reguliere ticket plus nacht aan boord.

Optie 1: Tallink Silja - Star en Tallink Silja Europa

Van Helsinki naar Tallinn vertrekt de Silja Europa elke dag om 18.30 uur vanuit Helsinki en arriveert 3,5 uur later in Tallinn. U heeft de mogelijkheid om 's nachts aan boord te blijven en 's ochtends vanaf 8:00 uur te vertrekken. De Silja Europa maakt deel uit van Tallink Silja's 22-uurs cruise, hoewel het mogelijk is om het als een enkele reis te boeken.

In de andere richting, van Tallinn naar Helsinki, kunt u elke nacht Tallink Silja's Star-veerboot boeken. De vertrektijd van de Star vanuit Tallinn is over het algemeen 20:30 of 22:30 uur en arriveert drie uur later in Helsinki. Ook hier heb je weer de mogelijkheid om aan boord te overnachten.

Zoek reizen hier

Optie 2: Viking Line - XPRS

Van Helsinki tot Tallinn is het bij Viking Line mogelijk om een nacht aan boord van de XPRS ferry te boeken. Op de meeste nachten vertrekt de XPRS-veerboot om 20:30 uur vanuit Helsinki, arriveert om 23:00 uur in Tallinn en kunnen passagiers tot 06:00 uur de volgende ochtend aan boord blijven. Vanwege COVID heeft Viking Line hun Helsinki-Tallinn-routes verkleind, maar het is waarschijnlijk dat ze in de toekomst het aantal reizen zullen verhogen.

Zoek reizen hier

Optie 3: Finbo Cargo (alleen met voertuig)

Met de introductie van vracht (voertuig) veerboten tussen Helsinki (Vuosaari) en Tallinn (Muuga), is het mogelijk om een nachtelijke reis tussen Tallinn en Helsinki te boeken met Finbo Cargo (onderdeel van Eckerö Line). Momenteel is een overnachting mogelijk bij vertrek om 23:30 uur voor elke dag behalve op vrijdag. Om deze veerboot te boeken, moet u een voertuig (vrachtwagen, auto, motor, enz.) meenemen. Houd er rekening mee dat de haven van Vuosaari en de haven van Muuga beide meer dan 10 km verwijderd zijn van respectievelijk de centra van Helsinki en Tallinn.

Zoek reizen hier
Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies. Meer informatie