Veerboothavens en terminals van Helsinki

Laatst bijgewerkt


Binnen Helsinki zijn er momenteel vier havens en zes terminals voor het vangen van een passagiersveerboot. Dit kan echter veranderen, aangezien veerbootmaatschappijen van het toneel komen en gaan. Er is momenteel:

  • Vuosaari - Hansa Terminal
  • Katajanokka
  • South Harbor - Olypmia Terminal
  • South Harbor - Makasiini Terminal
  • Westhaven - Terminal 1
  • Westhaven - Terminal 2

Het kennen van de juiste ferryterminal is erg belangrijk, omdat deze over de stad verspreid zijn. Gebruik deze kaart en onze gids hieronder om te zien bij welke ferryterminal je hoort.

Map of Helsinki with ferry ports marked.
Kaart van Helsinki met gemarkeerde veerhavens.

Hansa Terminal, Helsinki Vuosaari

De haven van Vuosaari is de belangrijkste vrachthaven van Helsinki, gelegen in de oostelijke buitenwijken. Veel grote vrachtschepen doen hier de haven aan. Daarnaast varen hier passagiersveerboten van Finnlines (van/naar Lübeck/Travemünde Duitsland), Finbo Cargo (van/naar Tallinn-Muuga) en Tallink-Silja (ook van/naar Tallinn-Muuga). De veerboten van/naar de haven van Tallinn-Muuga zijn beperkt tot passagiers die met voertuigen reizen.

Vanwege de ligging aan de rand van Helsinki, is het het beste om deze veerboten te nemen als u met een voertuig reist, om de drukte van het stadscentrum te vermijden. Desalniettemin kan de haven zonder voertuig worden bereikt door de metro naar de eindhalte te nemen en vervolgens over te stappen op een korte bus.

Meer informatie hier

Katajanokka-terminal, Helsinki Katajanokka

De Katajanokka Terminal ligt op ongeveer 2 km van het centrum van Helsinki. Het is in wezen in het centrum, een beetje buiten de oude markt en Allas Sea Pool op het eiland Katajanokka. Viking Line is momenteel de enige commerciële operator die vanaf hier vertrekt, met schepen die vertrekken naar Tallinn en Stockholm. De Katajanokka-terminal is gemakkelijk te bereiken door 20 minuten lopen vanaf het centraal station of met de tram (er rijden hier geen bussen). Houd er rekening mee dat de tram voor vertrek behoorlijk vol kan lopen.

Meer informatie hier
Aboard a ferry docked at Olypmia Terminal, towards the left is Makasiini terminal, and to the right, a Viking Line ship docked at Katajanokka.
Aboard a ferry docked at Olypmia Terminal, towards the left is Makasiini terminal, and to the right, a Viking Line ship docked at Katajanokka.

Olympia Terminal, Helsinki-Zuidhaven

Olympia Terminal ligt ook heel dicht bij het centrum van Helsinki. Terwijl Katajanokka zich ten oosten van de oude markt uitstrekt, gaat South Harbor vanaf de oude markt naar het zuiden. Vanaf Olympia Terminal, de enige veerboot die regelmatige passagiersdienst aandoet, is Tallink-Silja's dagelijkse vertrek van/naar Stockholm. Olympia terminal is te bereiken met de tram, of te voet binnen 20 minuten vanaf het centraal station

Meer informatie hier

Makasiini Terminal, Helsinki South Harbor

Makasiini is de dichtstbijzijnde veerbootterminal naar het stadscentrum, gelegen in South Harbour, tussen de oude markt en Olympia Terminal. Momenteel is de enige veerboot die hier vaart de St. Peter Line, die vrij vaak naar Sint-Petersburg vertrekt, maar ook zelden naar Tallinn en Stockholm.

Meer informatie hier

Terminal 1, Helsinki West Haven

Helsinki West Harbour ligt aan het einde van het gebied van Jätkäsaari, waar twee nieuwe ferryterminals zijn gebouwd. Terminal 1 ligt het dichtst bij het stadscentrum en bedient momenteel de veerboten van Tallink-Silja naar Tallinn. Het kan worden bereikt met de tram of met een wandeling van ongeveer 40 minuten vanaf het centraal station.

Meer informatie hier
View towards Jätkäsaari and West Harbour, with Terminal 2 closest, and Terminal 1 in the background.
View towards Jätkäsaari and West Harbour, with Terminal 2 closest, and Terminal 1 in the background.

Terminal 2, Helsinki West Harbor

Terminal 2 van Helsinki West Harbour bevindt zich naast Terminal 1. Het is een indrukwekkende nieuwe veerbootterminal voor passagiers die veerboten van Tallink-Silja en Eckerö Line bedient. Het kan worden bereikt met dezelfde tram als Terminal 1, slechts één extra (en de laatste) halte, of door ongeveer 45 minuten te lopen vanaf het centraal station.

Meer informatie hier
Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies. Meer informatie