De checklist voor bagage op de veerboot

Laatst bijgewerkt


Wilt u weten wat u moet inpakken voordat u aan boord gaat van een veerboot? Hier is de FerryScan-checklist. Er zijn een paar belangrijke dingen die u mee moet nemen voordat u met de veerboot reist. We laten u zien wat u moet onthouden:

1) Breng uw paspoort of geldig reisdocument zoals uw rijbewijs of burgerschapsbewijs mee. Zorg dat je het juiste visum bij de hand hebt (misschien moet je naar een ambassade).

COVID-19 zorgt nog steeds voor veel beperkingen, zorg ervoor dat je alle tests of documenten bij de hand hebt zodat je vlot naar binnen kunt.

2) Neem de juiste valuta mee voor uw reis. Uw operator zal u vertellen welke betalingen worden geaccepteerd, maar over het algemeen worden Visa, Mastercard en de valuta van het land van vertrek en aankomst geaccepteerd. Soms kunt u zelfs valuta op het schip wisselen, maar dit is misschien niet de beste wisselkoers.


  • We raden € 50 per passagier aan, zodat u het heerlijke buffet kunt eten, wat alcohol of sigaretten belastingvrij kunt kopen als u dat wilt, en alle vergeten items in de scheepswinkel kunt kopen. Ik ben eerder flesopeners en tandpasta vergeten, maar ze hebben vaak veel meer voor uw gemak. Houd er rekening mee dat deze items duurder zijn op de veerboot, dus als u deze van tevoren kunt kopen, bespaart u wat geld

3) Als u met de auto komt, neem dan het kenteken en het rijbewijs van uw voertuig mee, en vergeet een internationaal rijbewijs niet voor het geval u de politie tegenkomt op uw verdere reis. Sommige landen kunnen een douaneborg vragen die behoorlijk groot kan zijn, dus vergeet niet de grensprocedures te controleren voor het land dat u binnenkomt. Zorg er ook voor dat je legaal mag rijden in het land van bestemming!

4) Vergeet niet dat je moet slapen! Het is waarschijnlijk dat u een zeer lange dag zult hebben om de bezienswaardigheden te zien wanneer u aankomt, dus zorg ervoor dat u klaar bent om te slapen. Ik zou oordoppen aanbevelen voor overprikkelde dronken buren en een oogmasker als je een hut met een raam hebt. Als het slecht gaat, vraag dan beleefd aan je buurman of hij ergens anders kan feesten of het scheepspersoneel erbij kan betrekken.


Maak een lijst!

Onze lijst omvat:

Tandpasta Paspoort
Tandenborstel Fotokopieën van paspoort en visa als u uw paspoort verliest
Shampoo Rijbewijs met IDP (International Driver's Permit) indien nodig
Haar conditioner Betaalpas (de bank bellen voor vertrek naar het buitenland)
Haardroger Contant - euro of lokale valuta
Zeep of body wash Kleren
Oordopjes Water (of geld voor water)
Oogmasker Eten (of geld voor eten)
Entertainment - Boeken, iPad, laptop, muziek of podcasts Geprinte tickets + informatie over de verdere reis voor gemakkelijke grensovergang

Houd het contactnummer van een veerbootaanbieder op uw ticket of FerryScan in uw telefoon/portemonnee voor last-minute vragen!

We hopen dat dit je helpt om belangrijke dingen te onthouden die je anders misschien zou vergeten. Kom zeker terug naar deze pagina om ervoor te zorgen dat je de basis niet bent vergeten en laat het ons weten als we iets vergeten zijn via [email protected].

Bedankt en veel zeilplezier!

Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies. Meer informatie